Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten Back to the list
Posted: 1-1-2015
Page: 696


   
Hotel Kontact der Kontinenten
Amersfoortsestraat 20
3769 AS SOESTERBERG
The Netherlands
Telephone +31 (0)346 35 17 55
 

Click HERE, to go to the sponsored BluePump in Gambia.

Conference Hotel Kontakt der Kontinenten is a global meeting place. Everyone is welcome regardless of ethnicity, religion or way of thinking.

Kontakt der Kontinenten Training & Consultancy’s mission is to promote active and conscious participation in a multicultural and global society by offering courses, trainings, and conferences.

The objective is to generate an interest in global issues, an awareness of our global citizenship and to encourage a passion for contributing to a more sustainable and just society.

.

Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten is een ontmoetingsplaats voor wereldburgers. Iedereen is welkom, ongeacht afkomst, denkwijze of religie.
One afdeling Training en Advies verzorgt in het kader van wereldburgerschap cursussen, trainingen en conferenties.

De doelstelling is om mensen te interesseren voor mondiale vraagstukken, hen bewust te maken van hun wereldburgerschap en om hen te bewegen een bijdrage te leveren aan een meer duurzame en rechtvaardige samenleving.

Ons project "Water voor Water"
In ons conferentiehotel willen wij méér schenken dan water alleen voor onze gasten, wij willen ook bijdragen aan een betere wereld in het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Het tafelwater dat wij schenken is daarom geen flessenwater wat elders wordt gebotteld en over de weg wordt aangevoerd. In plaats daarvan wordt ons tafelwater bij ons in-huis gezuiverd en gebottled in samenwerking met de firma O-Original.

Daarbij steunen we tevens een maatschapelijk goed doel, door het steunen van de Stichting FairWater. Voor elke fles gekoeld en gezuiverd huiswater van O-Original die wij u serveren schenken wij een bedrag aan Stichting FairWater voor het project Water voor Water.

Wat is het probleem?
In veel Afrikaanse dorpen kreeg de bevolking de afgelopen jaren een waterpomp. In het begin waren ze er blij mee, maar de pomp ging vaak kapot. Reparaties werden steeds duurder en uiteindelijk kon de pomp niet meer gemaakt worden. Uiteindelijk was dit soort hulp dus niet effectief.

Wat doet FairWater?
Stichting FairWater heeft een andere benadering die erg succesvol blijkt. In plaats van zomaar geld en consultants te sturen die in dure lokale kantoren vooral bezig zijn met rapporten schrijven, zegt FairWater: "Wees praktisch: stuur geen geld, maar duurzame pompen. Maar dan niet wéér 'plof-pompjes' uit India, maar duurzame BluePumps uit Nederland. Dat is fair voor iedereen!"

Niet alleen betere waterpompen
Maar met een betere pomp heb je nog niet alle problemen opgelost. Daarom doet FairWater méér en geeft de gebruikers van de BluePumps ook duurzame hervulbare waterflesjes. Dit "BlueBottle Initiatief" is een samenwerking met Join-the-pipe.org die daarvoor de speciale flesjes levert.

Doet u ook mee?
Tijdens uw verblijf kunt u bij ons gratis gekoeld en gezuiverd tafelwater gebruiken. Hier in Nederland is dat zo vanzelfsprekend, maar in Afrika is water nog steeds een luxe. Wij nodigen u graag uit om met ons mee te doen om daarin wat verbetering te brenen en ook een klein bedrag te schenken voor ons Water voor water project, met uw hulp kunnen we daar ook het verschil maken!

Klik hier om naar de pagaina van de door ons gesponsorde BluePump in Gambia te gaan.

Bedankt!


Contact infomatie:
Amersfoortsestraat 20
3769 AS  SOESTERBERG
The Netherlands
Telephone +31 (0)346 35 17 55
Fax +31 (0)346 35 47 35
info@kontaktderkontinenten.nl