Asper Mannenkoor Back to the list
Posted: 6-4-2015
Page: 694


   
Astens Mannekoor
Haspel 8
5721 DR Asten
Nederland
info@astenmannenkoor.nl
 

Klik HIER, voor de pagina van de door het koor gesponsorde BluePump !

Het Astens Mannenkoor is een vereniging die de zang en in het bijzonder de mannenzang in de gemeente Asten wil bevorderen. Om dit doel te bereiken wil de vereniging haar leden de mogelijkheid bieden  om te zingen op verschillende niveaus van kwaliteit en inzet, waarbij het streven altijd is gericht op de hoogst haalbare kwaliteit. De kern van de vereniging is het Astens Mannenkoor, het plenaire koor van de vereniging. Dit koor zingt een wisselend repertoire van drie- of vierstemmige muziek in het lichtere genre.

Per jaar verzorgt het koor een aantal concerten. Het Gouden Parenconcert in het voorjaar en het Herfstbockconcert in het najaar vormen de hoogtepunten op de activiteitenkalender. Behalve met de “grotere”concerten laat het koor zich regelmatig zien in de Astense gemeenschap door in zijn geheel of in een deelbezetting een bijdrage te leveren aan evenementen in het dorp.

Het AMK werkt samen met andere verenigingen, met name op het gebied van muziek en zang.

Om de “Zin in zingen” te bevorderen organiseert de vereniging met enige regelmaat scholingsactiviteiten, zowel voor de eigen leden als voor belangstellende buitenstaanders.

Voor de leden is de sociale functie van de vereniging van groot belang. Het AMK is een gezellige club die streeft naar een zo hoog mogelijk niveau in een zo prettig mogelijke sfeer.

Repertoire

Het AMK werkt aan een repertoire dat voor de leden prettig is om te zingen en voor het publiek aangenaam om naar te luisteren. De moeilijkheidsgraad van de uit te voeren werken moet voor de leden haalbaar zijn, maar mag wel enige inspanning vragen.

Het repertoire omvat voldoende stukken om bij verschillende gelegenheden goed voor de dag te kunnen komen.

De Straotzangers zijn een vijftiental mannen en een muzikaal begeleider die zin hebben in zingen. Ze zijn allemaal lid van het Astens Mannenkoor. Het gezelschap is in 1997 ontstaan bij de uitvoering van een toneelstuk, waarbij men acteurs zocht met zangkwaliteiten.

De eerste optredens waren voornamelijk op straat, bijvoorbeeld tijdens de Astense Klokkendagen.

Intussen zijn de Straotzangers al lang niet meer alleen op straat te vinden. Je kunt ze tegenkomen bij evenementen, maar ze treden ook op voor ouderen en ook in de Rode Kruisbungalow zijn de Straotzangers graag geziene gasten.

Het repertoire is voornamelijk Nederlandstalig en bestaat uit oud-Hollandse liederen en streekliederen, voor de Straotzangers gearrangeerd door Theo van Brussel, die ook zorgt voor de muzikale begeleiding op accordeon.

Muzikale leiding en begeleiding: Theo van Brussel

Zakelijke leiding: Hans Hoeben (via mail)

Contact:  straotzangers@astensmannenkoor.nl