Gambia
Gambia 563 Lang Sarr, sponsored by Stichting Maakoyro The Gambia Back to the list
Posted: 13-8-2012
Page: 648


   
Stichting Maakoyro Gambia
Medische zorg voor Gambia
Emmen
The Netherlands
 


 

 

Contact:
Hennie de Jonge
Website: www.henniedejonge.nl

Volg ons op Twitter

Stichting Maakoyro The Gambia heeft tot doel om, in overleg met de lokale bevolking, mee te helpen voor betere leefomstandigheden en medische zorg voor de mensen in Gambia.

Zo veel mogelijk kopen we materiaal in Gambia om de lokale economie te steunen. Bij de aanleg van de waterputten en zonnepanelen laten we de mensen ook zelf meehelpen.

Met het water uit de put kunnen vrouwen zelf een groentetuin beginnen en zelf daarvoor de verantwoording nemen. Met het geld dat de verkoop van groente oplevert kan dan weer medicijnen en schoolgeld voor de kindere betaald worden.

Stichting Maakoyro The Gambia is op 02 november 2010 officieel opgericht en is ingeschreven bij de KvK te Emmen onder nummer 51194651.

Ik kom al sinds enige jaren in The Gambia, het land waar mijn hart ligt. Tijdens mijn verblijf daar heb ik veel gezien en meegemaakt.

De eerste keer in een hotel, daarna altijd tussen de bevolking geleefd, dus uit eigen ervaring weet ik hoe slecht de medische zorg en leefomstandigheden daar zijn.

Ondanks de grote armoede, iedere dag is het weer overwinnnen, ze blijven lachen, ze accepteren het leven zoals het is. Wat een bewondering heb ik voor deze mensen en wat verdienen ze ons respect, een cultuur waar wij nog veel van kunnnen leren.

Ik hoor regelmatig, denk je dat het over 10 jaar beter zal zijn, dit wordt gezegd door mensen die er zelf nog nooit zijn geweest, ik krijg zoveel warmte en zoveel liefde terug, dit is niet in woorden uit te leggen, je moet het zelf hebben ervaren en dan weet je wat ik voel en waar ik het voor doe.

Hoe kan ik accepteren, dat er nog steeds zoveel kindertjes sterven omdat in hun land de medische zorg zo slecht is, er geen gepast materiaal is om diagnoses te stellen, geen gepaste medicijnen zijn om mensen te helpen.
Er nog steeds kindertjes sterven door het drinken van verontreinigd water.

Voor onze projecten zijn wij afhankelijk van sponsoren !

U kunt uw bijdrage overmaken op rekeningnummer 1585.89.874
t.n.v. Stichting Maakoyro The Gambia.

Het bestuur bestaat uit:
Hennie de Jonge
Richard de Jonge
Natalie Bergsma
Jinkie Bruinewoud 

De bestuursleden zijn gezamelijk bevoegd en ontvangen geen inkomsten.

Sponsor:
Drs. Sabine Jurgens

Medewerkers:
Minie Wolters (WKE)
Wilma Roose
Esther Roeters

E-mailadres van Stichting Maakoyro The Gambia: hennieamydejonge@ziggo.nl

...